طی نشست فصل پاییز مسوولان و مربیان مراکز؛
چشمانداز برنامههای پیشروی کانون گیلان ترسیمشد
طی نشست فصل پاییز مسوولان و مربیان فرهنگی هنری کانون پرورش فکری استان گیلان برنامههای پیشروی این نهاد فرهنگی برای شش ماهه دوم سال ۱۴۰۳ ریلگذاریشد.
بهگزارش روابطعمومی ادارهکل کانون استان گیلان، این نشست که صبح روز چهارشنبه، ۱۶ آبان ،۱۴۰۳ همزمان به صورت حضوری و مجازی صورتگرفت، به آسیبشناسی فعالیتهای اجراشده کانون استان گیلان و ریلگذاری برنامهها در سایه همگرایی و همافزایی با مجموعههای فعال در عرصه فرهنگ اختصاصداشت.
همافزایی با مجموعههای فرهنگی، لازمه تحقق اهداف تربیتی
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان در آغاز این نشست، با تبریک ولادت حضرت زینب(س) و روز پرستار، به ترسیم چشمانداز برنامههای پیشرو پرداخت و از تعامل با محموعههای فرهنگی و خیران کانونساز برای افزایش گستره فعالیتها و فرصتسازی برای توسعه و تجهیز مراکز فرهنگی هنری این مجموعه سخنگفت.
سیدجلیل میرعظیمی با اشاره با ناکافیبودن منابع مالی برای حرکت در مسیر سیاستهای مخاطبمحور کانون گفت: لازماست با بهرهگیری از ظرفیتهای متولیان حوزه فرهنگ و همراهسازی خیّران، به ارتقای کمی و کیفی سطح برنامههای کانون کمککنیم.
این مدیرفرهنگی در ادامه صحبتهای خود بر لزوم همگرایی افزونتر با آموزش و پرورش تاکیدکرد و ضمن خاطرنشانکردن اکران فیلم باغکیانوش، تولید مشترک کانون و باشگاه سینمایی سوره گفت: عملکرد مناسب کانون پرورش فکری در تولید و اکران پویانمایی«بچهزرنگ» طی سال گذشته، بر لزوم اکران موفق فیلم سینمایی باغکیانوش در سایه آگاهی از جمعیت دانشآموزی و همراهسازی دانشآموزان با مشارکت آموزش و پرورش استان تاکیددارد.
وی بهرهگیری از فرصتهای اجرای طرح ملی کانونمدرسه و استفاده از توانمندیهای اعضای کانونیار بهعنوان پل ارتباطی مراکز فرهنگی هنری و مدارس را با اهمیت دانست و تاکیدکرد: ضروری است همزمان برای معرفی و عرضه کتاب باغ کیانوش نیز گامهای اساسی برداشتهشود.
میرعظیمی در همین زمینه به برنامهریزی کانون استان گیلان برای دریافت بیش از ۵۰۰ جلد از کتاب باغ کیانوش پرداخت و افزود: برای رایزنی با دستگاههای فرهنگی جهت خرید و اهدای این کتاب به مخاطبان برنامهداریم.
وی در تبیین حرکتهای کانون گیلان در جهت توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی درجامعه و اهدای کتاب به کودکان و نوجوانان اظهارکرد: طی سال گذشته نیز بیش از ۴۵۰ میلیون ریال برای تحقق این مهم اختصاصیافتهاست.
مدیرکل کانون استان گیلان ادامه صحبتهای خود را به تشریح برنامههای این مجموعه در برگزاری هرچهبهتر بیستوششمین جشنواره بینالمللی قصهگویی کانون اختصاصداد و با جریانساز توصیفکردن این ابزار فرهنگیهنری تصریحکرد: این جشنواره که در ۱۲ محور برگزارمیشود، باید دستآوردهای مناسبی داشتهباشد و با استفاده از ابزار هنر، به فرهنگسازی و صیانت از داشتههای فرهنگی کمککند.
قدردانی از تلاشهای کارکنان ستادی و مربیان مراکز فرهنگی هنری در جهت پیشبرد برنامههای مبتنیبر آموزههای دینی کانون و تاکیدبر لزوم تجلیل از حرکتهای سازنده همکاران، پایانبخش صحبتهای سیدجلیلمیرعظیمی بهشمارمیرفت.
با کانون همراه هستیم!
معاون پرورشی و فرهنگی ادارهکل آموزش و پرورش استان گیلان نیز در راستای توسعه همگراییها، از حاضران در نشست فصلی مسوولان و مربیان مراکز فرهنگی هنری کانون بود و درباره جایگاه و اهمیت مراکز کانون پرورش فکری بهعنوان مکانی امن برای دانشآموزان سخنگفت.
حسن پیراولیاء افزود: نگاه دستاندرکاران آموزش و پرورش استان معطوف به بهرهمندسازی تمامی دانشآموزان از فرصتهای فرهنگی و تربیتی است و برهمیناساس نیز از گسترش فعالیتهای کانون پرورش فکری و خدماترسانی حداکثری به جمعیت دانشآموزی ۳۸۰ هزار نفری استان حمایتمیکنیم.
اکران فیلم باغکیانوش، محصول مشترک کانون و باشگاه سینمایی سوره، ازدیگر موضوعهایی بود که در سخنان پیراولیا بهآن اشارهشد و وی با مفید ارزیابیکردن این اثر نوجوانمحور گفت: تلاشمیکنیم درسایه همکاری با کانون و رایزنی با مسوولان آموزش و پرورش سراسر استان به بهرهمندسازی هرچهبیشتر دانشآموزان کمککنیم.
وی درعینحال، بر ضرورت مطالبهگری مربیان مسوول مراکز فرهنگی کانون از مسوولان آموزش و پرورش در شهرستانها نیز تاکیدکرد و گفت: فکر خوب، جامعه را نجاتداده و به سعادت رهنمونمیکند و هدف معاونت پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش نیز حمایت از اندیشههای سازنده است.
استقبال از فعالیت اعضای دانشآموز مراکز فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بهعنوان کانونیار نیز از دیگربخشهای سخنان حسنپیراولیاء محسوبمیشد و وی با اشاره به اجرای طرحکانونمدرسه، اکران فیلم باغکیانوش و برگزاری جشنواره قصهگویی کانون اظهارکرد: لازماست با استفاده از ظرفیتهای کانونیاران برای قریب به ۷۰۰ مدرسه در سطح استان برنامهداشتهباشیم.
وی تصریحکرد: چنانچه دانشآموزانی تربیتشوند که جامع همه مسوولیتها باشند، امر پسندیدهای است و ازاینرو درکنار کانون برای ایجاد رضایتمندی بیشتر و شکلدهی به رخدادهای خوب تلاشمیکنیم.
ادامه بخش این نشست نیز صحبتهای مسوول حراست کانون استان گیلان حول محور صیانت از داشتههای مادی و معنوی این مجموعه فرهنگی بود.
لزوم فرهنگسازی و تربیت نسل عاشورایی
جعفر مجیدی طی این سخنان که با تبریک ولادت حضرت زینب(س) و روز پرستار آغازشد، از اهمیت فرهنگسازی و تربیت نسلی عاشورایی صحبتکرد.
وی با اشاره به رویدادهای اخیر در فلسطین و لبنان گفت: این روزها شاهد تکرار واقعه عاشورا هستیم و ضرورتدارد در راستای اهداف عالیه کانون به نهادینهسازی فرهنگ ایثار، مقاومت و پایداری در جامعه کمککنیم.
مجیدی نیل به این هدف را نیازمند تکیه بر آموزههای دینی و اسلامی دانست و توضیحداد: خیر و برکت زندگی در خدمت به کودکان و نوجوانانی نهفته است که فطرت پاک دارند و با تکیه بر فعالیتهای مبتنی بر آموزههای دینمدارانه به رشد و تعالیمیرسند.
لزوم خودمراقبتی در جریان حضور در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی، ضرورت اطلاعرسانی مناسب و انتشار عکس و خبر با کیفیت و پوشش مناسب، ازدیگرمواردی بود که در سخنان مسوول حراست کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان موردتاکیدقرارگرفت.
پخش کلیپ فعالیتهای کانون پرورش فکری استان، صحبتهای کارشناس ارزیابیعملکرد کانون گیلان،تشریح برنامههای دبیرخانه بیستوششمین جشنواره قصهگویی کانون استان، اشتراکگذاری تجربههای سازنده از سوی مربیمسوول مرکز صومعهسرا، مداحی مربی فرهنگی مرکز سیار کانون گیلان و طرح پرسش کارکنان ستادی و مراکز فرهنگی هنری و پاسخگویی مسوولان، ازدیگر بخشهای نشست فصلی مسوولان و مربیان مراکز فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان بود که همزمان در بستر فضای مجازی و همچنین، با حضور کارکنان این مجموعه در سالن گردهمآییهای ادارهکل این نهاد فرهنگی در رشت صورتگرفت.